Alergeni

Substanțe care cauzează alergii sau intoleranțe alimentare:

REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 25 octombrie 2011
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a
Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale
Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a
Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului
European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a
Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei  CLICK AICI PENTRU A VEDEA REGULAMENTUL
.
.
Elemente care reprezinta alergenii:
Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu
spelt, grâu mare, sau hibrizi ai acestora) și produse derivate
Crustacee și produse derivate
Ouă și produse derivate
Pește și produse derivate
Arahide și produse derivate
Soia și produse derivate
Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
Fructe cu coajă, de exemplu migdale, alune de pădure,
nuci, fistic, nuci macadamia precum și produse derivate
Țelină și produse derivate
Muștar și produse derivate
Semințe de susan și produse derivate
Dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste
10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2
Lupin și produse derivate
Moluște și produse derivate